samsung Galaxy

Samsung Galaxy na dotik že leta 2010

Eno od vodilnih podjetij na področju elektronike in tehnologije na svetu je podjetje Samsung, ki se je izkazalo s ponudbo mobilnih telefonov Samsung Galaxy. Gre za skupno ime za vrsto kakovostnih modelov mobilnega telefona, ki so odlično prodajani. Morda bi se lahko trdilo, da so do prihoda iPhona in trenutno vedno bolj uspešnega izdelovalca Xiaomija telefoni Samsung Galaxy bili najbolj prodajani mobilni telefoni. Podjetje Samsung je morda najbolj znano po svojih telefonih in monitorjih, še posebej ukrivljenih, ter po posebnih očalih, ki uporabniku omogočijo, da se res vživi v igro. Leta 2010 pa je podjetje Samsung prvič naznanilo prihod pametnega telefona na dotik Samsung Galaxy.

Samsung Galaxy je ime več modelov

Prvi telefon na dotik, na katerem je bil sistem Android, in ga je izdelalo podjetje Samsung, je ob imenu Galaxy dobil še oznako S. Danes je na trgu več modelov telefona Samsung Galaxy. Obstajajo modela A9 in J4+, dva modela Note 9, ki imata drugačna pomnilnika, model A7, model A9, J6, S9 in še več. Vsi telefoni so pametni telefoni, ki nimajo klasične tipkovnice, temveč velik zaslon, upravljati pa ga je mogoče le na dotik. Skupno vsem telefonom je tudi to, da imajo vsi operacijski sistem Android. Na različnih modelih telefona Samsung Galaxy so na voljo druge različice operacijskega sistema Android.

Samsung Galaxy telefoni se med seboj razlikujejo

Različni modeli telefona pa so poimenovani različno in ponujeni po različnih cenah z razlogom. Razlog, da so razlike v ceni med telefoni Samsung Galaxy je ta, da niso vsi telefoni enako hitri in močni.  Razlika med telefoni je tudi v kartici SIM. Starejši modeli telefonov so še imeli večjo kartico, medtem ko za novejše modele pride v poštev e kartica NanoSIM. Nekdo, ki bo kupil telefon s tem namenom, da bo z njim fotografiral in snemal videe, bo gledal na lastnost telefona, ki se imenuje ločljivost, pa tudi na to, kakšno kamero in koliko kamer ima telefon Samsung Galaxy.