sup

Novi hit poletja

Če iščete novo zanimivo poletno aktivnost, potem je supanje gotovo ena izmed najbolj prepričljivih možnosti. Gre namreč za poletni hit, ki je v preteklih letih zavzel celoten svet, s tem seveda tudi slovensko obalo in okolico primernih jezer ter rek. Ker pa je navdušenje dokaj novo, je treba marsikoga najprej seznaniti s samo dejavnostjo – kaj sploh je sup in kako se lahko na njem zabavamo?

Sup je pravzaprav kratica, ki označuje stand-up paddle boarding – stoječe veslanje na deski. Morda se ne sliši posebej zabavno, a v resnici gre za aktivnost, ki takoj zelo popestri sprostitev ob morju ali jezeru. Supanje ima predvsem to prednost, da je povsem enostavno, ne zahteva posebnih pripomočkov ali okoliščin. Edina potrebna oprema je sam sup, deska, ki je običajno kar napihljiva, potrebujemo pa seveda še veslo. Na morje se torej odpravimo z minimalno opremo, zabavamo pa se maksimalno! Druga prednost je ta, da nam sup deska omogoča izvajanje cele vrste zanimivih in zabavnih aktivnosti, saj je nekoliko bolj vsestranska v primerjavi s klasičnimi deskami za surfanje. Obstajajo na primer celo supi za jogo in druge podobne aktivnost, potem tekmovalni supi, nekateri vsestranski supi, supi za začetnike … V končni fazi pa niti ni tako pomembno, za kakšen sup se pravzaprav odločimo na začetku. Veliko zabave prinese že učenje, ki je nedvomno zabaven proces z odličnim rezultatom, še posebej v družbi prijateljev.

Nenazadnje gre omeniti še to, da je supanje tudi zdrava rekreacija. Tako za začetnike kot za izkušene veslače. Gre za nekakšno športno aktivnost, ki zahteva nekaj truda in gibanja, hkrati pa je dejavnost tudi zabavna in zanimiva, tako da se je ne naveličamo in ni težko vztrajati kakšno uro v stalnem gibanju. Vsekakor je to zelo dobro za vsakogar, še posebej za tiste, ki jim sup predstavlja alternativo lenobnemu poležavanju na plaži.