nega nohtov

Nega nohtov je izrednega pomena

Noht, ki je pogosto zanemarjen del rok, je sestavljen iz več delov. Noht sestavljajo nohtna plošča, prosti rob nohta, obnohtna kožica, nohtna posteljica, lunica, korenina, nohtna matica in podnohtje. Noht ni le nekaj, kar se ostriže in nalakira ali na kar se naneseta gel ali gel lak. Noht ima, kot vsak del telesa, svojo nalogo. Zdrav noht ščiti prstne blazinice, pomagajo podpirati prste in pomagajo pri dvigovanju in premikanju predmetov. Zato je nega nohtov izrednega pomena. Zaroženele celice, ki vsebujejo keratin, so najpomembnejši del nohta. Ker keratin okrepi te celice, je dobro, da nega nohtov vključuje pripravek s keratinom.

Nega nohtov izboljša kakovost nohtov

Ena od lastnosti, ki je podedovana, je kakovost nohtov. Če so vaši nohti nekoliko slabše kakovosti, je to najverjetneje darilo katerega od staršev ali starih staršev. Vendar ni treba obupovati. Moderna nega nohtov je odlična in izdelkov, ki resnično pomagajo do lepih nohtov, je na trgu veliko. Nohti so tako kot roke vsak dan izpostavljeni raznim zunanjim dejavnikom, ki nanje lahko vplivajo negativno. Ko negujete roke, ki jih verjetno pogostjene namažete s hranilno kremo, naj nega nohtov ne ostane pozabljena. Z dobro nego lahko pospešite morebitno upočasnjeno rast nohtov. Pripravki naj ne vsebujejo snovi, ki so pravzaprav dolgoročno škodljive za človekovo zdravje in okolje.

Nega nohtov naj bo čim bolj naravna

Naj bo nega nohtov naravna, kolikor je le mogoče. Na tak način svojim nohtom lahko privoščite le najboljše. Naravna nega nohtov je boljša tudi za okolje, na katerega se ne pazi dovolj. Ena od zelo škodljivih snovi je v marsikaterem pripravku prisoten formaldehid. Ta se znajde prevsem v izdelkih za nego nohtov, ki so namenjeni krepitvi nohtov. Ob formaldehidu je sestavina pripravkov za nego nohtov še toulen in tudi DBP, ki sta prav tako škodljiva za okolje. Naravni pripravki za nego nohtov so izjemno učinkoviti, nohtom pomagajo do zdravja in sijaja ter so prijazni do okolja.